Kansallispuistoretket

Opastetut kansallispuistoretket Itä-Suomessa

Kansallispuistot ovat ikkuna kauniimpaan suomalaiseen luontoon, ja retkillä voit mm kohdata harvinaisen saimaannorpan silmästä silmään, kuulla kalasääsken kiljahduksen, katsoa selkälokin liitoa taivaansinessä ja kokea upean vapauden tunteen erämaassa. Eräoppaan kanssa pääsette tutustumaan turvallisesti kansallispuistoon, ja opas huolehtii puolestanne järjestelyt, kalustot ja muut, ja te voitte keskittyä nauttimaan luonnosta.  Toimimme Metsähallituksen sopimusyrittäjänä kansallispuistoissa.Retkemme suuntautuvat neljään kansallispuistoon, joista voitte valita mieleisenne kohteen. Jos tahdot nähdä ne kaikki, ota yhteyttä ja teemme sinulle hyvän pakettitarjouksen

  • Kolovesi
  • Linnansaari
  • Etelä-Konnevesi
  • Koli

Koloveden kansallispuisto Enonkoskella

Kolovesi on Itä-Suomen erämaisin ja rauhallisin vesiretkeilykohde, koska siellä ei saa ajaa moottoriveneellä. Koloveden kansallispuistossa vesi kantaa vesiretkeilijän kalliojyrkänteiden syliin, Saimaan syvyyksien ylle. Kalliomaalaukset kertovat luonnon ja ihmisen vuosituhantisesta yhteiselosta, ja hiljaisuuden keskellä tunnet yhteyden muinaiseen aikaan. Jos onni on matkassasi, utelias saimaannorppa saattaa tulla tervehtimään sinua. Puiston rannat ovat karuja kivikkorantoja. Lohkareiset pirunpellot ovat muotoutuneet jääkauden jälkeisissä veden pinnan korkeuden voimakkaissa vaihteluissa. Kolovedelle omaleimainen piirre on kallioiden yksilölliset profiilit ja niiden ruhjotut muodot. Rantojen muodot vaihtelevat männikkökallioista aina kulmikkaiden kivenjärkäleiden röykkiöihin ja pystysuoriin seinämiin. Kalliojyrkänteillä pesivät huuhkajat ja korpit. Louhikkoisessa maastossa viihtyvät mm. ketut ja mäyrät. Onpa talvella nähty ilveksenkin jälkiä hangella. Saimaannorpan  lisäksi alueen kirkkaissa vesissä kalastelee harvinainen saukko.

Koloveden kansallispuisto retket LakelandGTE
Enonkoskella

 

Etelä-Konneveden kansallispuisto Rautalammilla

Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.  Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Konneveden eteläisen osan saariin ja rannoille sijoittuva kansallispuisto perustettiin vuonna 2014.

Etela-Konneveden kansallispuiston retket LakelandGTE
Rautalammilla

Linnansaaren kansallispuisto Rantasalmella

Linnansaaressa olet saimaannorpan kotivesillä. Kansallispuiston avaria järvenselkiä pilkuttavat saaret ja rantakallioiden takana piileskelevät rehevät lehdot ovat Saimaan järviluontoa parhaimmillaan. Linnansaaren torpalla palaat kaskenpolton aikaan.  Haukiveden upea järvimaisema vaihtelee sokkeloisesta saaristosta suuriin selkävesiin. Linnansaaren kansallispuisto on 40 kilometriä pitkä ja 5–10 kilometriä leveä, ja siihen kuuluu yli 130 saarta sekä satoja pienempiä luotoja ja kareja. Linnansaaren vedet kuuluvat Saimaan suureen reittivesistöön jota halkoo merkityt laivaväylät. Alueella on vilkas vesiliikenne joka asettaa vaatimuksia satunnaiselle retkeilijälle

 

Kolin kansallispuisto Lieksassa.

Oletko kokenut Suomen tunnetuimman kansallismaiseman vesiltä käsin? Koe Kolin lumo, avara ja upea maisema jylhien vaarojen alta, kanootista tai veneestä. Etsi mielen ja sielun rauhaa ikiaikaisista metsistä ja näkymistä yli Pielisen. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien, vaeltajien ja taiteilijoiden rakastama. Kolin vaarat ovat lähes 2 miljardia vuotta sitten muodostuneen Karelidien vuorijonon jäänteitä. Vaarajonon ja koko Etelä-Suomen korkein kohta, Ukko-Koli, kohoaa 347 metriä merenpinnan ja 253 metriä Pielisen pinnan yläpuolelle. Kolin alueella saatat nähdä erikoisia geologisia muodostumia, esimerkiksi aallonmerkkikallioita tai jääkauden aikaansaannoksia, kuten Pielisestä nousevien Purjesaarten kapean jonon.

Kolin kansallispuisto retket LakelandGTE
Lieksassa

 

LakelandGTE palvelut kansallispuistoissa

LakelandGTE palvelut kansallispuistoissa

Opastetut retket kansallispuistoihin

Risteilyt 10-paikkaisella mukavalla ja katetulla sähköaluksella sopii erinomaisesti  luonnon tarkkailuun ja kansallispuiston rauhaan. Lähes äänetön alus lipuu kevyesti pitkin maisemaa, ja sillä pääsemme todella lähelle luontoa, aivan kuin kanootilla  ja soutuveneellä, mutta paljon mukavammin.  Tämä on todellista ”luksusta erämaassa”. 100% luontoystävällinen.

Melontaretket intiaanikanooteilla. Retkemme ovat päiväretkiä.  Melonta on hyvä ja luontoystävällinen tapa tutustua kansallispuistoon, erityisesti Kolovedellä ja Konnevedellä jotka ovat pienipiirteisiä vesistöjä.

Tarjoamme myös kalastusretkiä kansallispuistoihin. Voidaan yhdistää melonta ja kalastus uusilla kalastuskajakeilla. Taattu luontoelämys ja kalaakin tulee.