Siirry sisältöön
Muikun trooliristeily Puumalassa
125,00 €
125,00 € / 4 h
Hinta sisältää 1 henkilön.Tämän yli menevät:
 • Hinta per hlö125,00 €

Kauppias

LakelandGTE Outdoor companysales@lakelandgte.fi+358 400 966800Y-tunnus:2247249-8Kauppiaan ehdot

Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Saimaan kalastuskulttuuriin ja seurata aitiopaikalta muikun troolausta, samalla Saimaan saariston upeita maisemia ihaillen. Koe hieno luontoelämys, nauti illasta Saimaalla ja tarinoista, muikuista ja hyvästä tunnelmasta. Sisältää päivällisen. Voit varata retkelle yksittäisiä paikkoja. Retki sopii myös ulkolaisille vieraille koska mukana on kielitaitoinen opas.

HUOM varaathan paikkasi hyvissä ajoin. Trooliristeily toteutetaan vain jos saadaan riittävästi ennakkovarauksia kasaan 2 päivää ennen risteilyä mennessä. Mikäli ennakkovarauksia ei ole riittävästi, risteily perutaan, asiakkaille ilmoitetaan ja ennakkomaksut palautetaan

OHJELMA

 • Aloitetaan muikkuillallisella klo 17 Pistohiekka Resortin ravintolassa, lähtölaiturin vieressä

 • Trooliristeily lähtee klo 18. Siirrytään kalastusalueelle missä nuotta lasketaan veteen ja troolaus kaikkine toimenpiteineen kestää parisen tuntia

 • Laituriin palataan noin klo 21. Kalastajat ja opas kiittää ja antaa kotiin viemisiksi pussillisen muikkua jos on saatu saalista

KOHOKOHDAT

Ainutlaatuinen muikku ja muikun troolaus

Muikku on Suomen sisävesien tärkein saaliskala ja maailmanluokan herkkua, suoranaista gourmee´ta. Saimaan alueella muikkua tarjotaan ravintoloissa ja tapahtumissa laajalti, mutta muikun kalastusta vain aniharva on päässyt seuraamaan. Ammattikalastajat troolaavat muikkua avovesien aikaan Saimaan suurilla selillä, ja nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä troolauslaivan kyytiin matkustajana. Seuraat aivan vierestä miten troolaus tapahtuu, ja oppaasi kertoo sinulle kalastuksen vaiheista sitä mukaa kuin homma etenee. Retken jälkeen tiedät kaiken muikusta ja siitä miten muikku päätyy ravintolan lautaselle.

Ystävällinen ja ammattitaitoinen opas

Paikallinen eräopas Arto toimii risteilyisäntänä ja viihdyttää sinua matkan varrella. Kuulet mielenkiintoisia tarinoita Saimaan kalastuskulttuurista ja muikun troolauksen vaiheista samalla kun seuraamme troolausta. Saat myös tietoa Saimaan luonnosta ja saimaannorpasta jonka herkkua muikku on myös. Arto pitää huolta viihtyvyydestäsi sillä välin kun kalastajat keskittyvät kalastukseen. Oppaallasi on myös haitari mukana ja Arto ehtinee soitella muutaman muikkuvalssinkin retken aikana. Pullakahvit nautimme laivassa ennen paluuta laituriin.

Ainutlaatuinen luontoelämys 

Matkan aikana koet hienon luontoelämyksen kun saat seurata ammattikalastajan troolausta. Jännä hetki on varsinkin silloin kun nuotta nousee vedestä kalastusalukseen. Hyvällä onnella nuotassa sätkii iso saalis Saimaan herkkumuikkua. Kalat ja kalastus ovat aina olleet Saimaalla tärkeä osa ihmisten elinkeinoa ja selviytymistä. Vesillä liikkumisen taito, kalojen tuntemus, pyyntivälineiden ja kalastusmenetelmien osaaminen ovat olleet välttämättömiä ihmisille jotka asuivat keskellä villiä Saimaan luontoa. Risteilyn päätteeksi opas näyttää kädestä pitäen miten muikku käsitellään ruokapöytään ja antaa vinkkejä muikun valmistukseen.

Illallinen, pullakahvit ja muikut sisältyy hintaan

Tällä reissulla ei nälkä pääse yllättämään. Ennen vesille lähtöä nautimme kaikessa rauhassa Pistohiekan muikku-buffet-illallisen jälkiruokineen. Risteilyn aikana laivassa tarjotaan myös pullakahvit. Jos saalista tulee niin saat halutessasi pienen pussillisen muikkuja kotiin viemisiksi.

Tervetuloa Saimaan sydämeen

Puumalan saaristo kuuluu Saimaan kauneimpiin. Maisemat saavat sinut haukkomaan henkeäsi. Saimaan saaristossa elelee myös harvinainen saimaannorppa. Pienellä tuurilla norpankin näkeminen on mahdollista.

RETKI SISÄLTÄÄ

 • Buffet-illallinen Pistohiekka Resortin ravintolassa

 • Noin 3 tunnin muikun troolausristeily ja risteilyohjelma. Pullakahvit risteilyn aikana.  Troolaukseen osallistuu kaksi alusta, kalastusalus ja matkustaja-alus miehistöineen.

 • Asiantunteva kielitaitoinen risteilyisäntä opas Arto. Opastuskielenä on englanti ja suomi

 • Kilon pussi muikkuja kotiin vietäväksi jos saalista tulee

OMAT VARUSTEET

 • Säänmukainen vaatetus. Kaikille on huonon sään sattuessa paikka hytissä.

 • Kamera ja henkilökohtaiset tarvikkeet

LISÄTIETOJA

 • Varaa paikkasi verkkokaupasta hyvissä ajoin koska paikkoja on rajattu määrä. Varauksen jälkeen saat heti sähköpostiisi vahvistuksen ja ohjeet lähtöpaikasta. HUOM varaathan paikkasi hyvissä ajoin. Trooliristeily toteutetaan vain jos saadaan riittävästi ennakkovarauksia kasaan 2 päivää ennen risteilyä mennessä. Mikäli ennakkovarauksia ei ole riittävästi, risteily perutaan, asiakkaille ilmoitetaan ja ennakkomaksut palautetaan. Sen jälkeen kun ennakkovarauksia on riittävästi, uusia varauksia otetaan 6T ennen lähtöä asti.

 • Lähtöpaikka Puumalan Pistohiekka Resortista,  osoite: Pistohiekan raitti 33,  52200 Puumala. Avaa Google Mapsissa

 • Tule Pistohiekka Resortin ravintolaan klo 17 jotta ehdit ruokailemaan ennen lähtöä. Laivaan siirrytään klo 17:50 jälkeen ja laiva lähtee klo 18:00

 • Klo 17-17:50 Pistohiekka Resortin ravintolassa muikku-buffet-illallinen, juomaksi vesi. Paikan päällä voit ostaa baarista myös limuja, vichyä, olutta, siideriä ym. Ennakkoilmoituksella tarjolla myös gluteeniton jälkiruoka ja vaihtoehto vegaaneille ja maitoallergikoille.

 • Laivassa on hytti, avonainen yläkansi ja tarvittavat turvallisuusvarusteet. Laivassa on vessa. Trooliristeilyn aikana nautimme pullakahvit mitkä sis hintaan.

 • Retki operoidaan jos tuulen voimakkuus ei ylitä 10 m/s.  Jos on ukonilma, odotamme laiturilla että ukkonen menee ohi

 • Risteilyisäntänä toimii ammattitaitoinen paikallinen eräopas Arto. Arto viihdyttää sinua tarinoilla kalastuskulttuurista, muikusta, norpasta ja Saimaan luonnosta. Jos ehditään niin Arto soittelee muutaman valssin haitarilla. Opastuskieli on suomi ja englanti. Arto puhuu myös hieman saksaa ja ranskaa.

 • Risteilyn jälkeen jokainen ryhmä saa kilon pussin muikkuja kotiin vietäväksi jos saalista tulee

PERUUTUSEHDOT

 • 100% takaisinmaksu jos perutaan viimeistään 7  vrk ennen lähtöä

 • 75% takaisinmaksu jos perutaan viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä

 • 50% takaisinmaksu jos perutaan viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä

 • Ei takaisinmaksua jos perutaan alle 24 tuntia ennen lähtöä tai jos asiakas ei saavu lähtöpaikkaan ajoissa

 • Päivämäärän muutos on mahdollista 10€/henkilö jos muutos tehdään viimeistään 48 tuntia ennen lähtöaikaa

 • HUOM varaathan paikkasi hyvissä ajoin. Trooliristeily toteutetaan vain jos saadaan riittävästi ennakkovarauksia kasaan 2 päivää ennen risteilyä mennessä. Mikäli ennakkovarauksia ei ole riittävästi, risteily perutaan, asiakkaille ilmoitetaan ja ennakkomaksut palautetaan

USEIN KYSYTTYÄ

 • Onko trooliristeilyjä tarjolla muina päivinä? Elokuussa järjestämme Pistohiekalta kaksi trooliristeilyä. Muulloin voit tilata kalastajalta oman tilausretken... lisätiedot m/s Kaunis Veeran nettisivulla

 • Onko retkellä mahdollista nähdä myös saimaannorppa?   Kyllä on. Elokuussa norpat uiskentelevat vedessä, ja hyvällä onnella norppa voidaan nähdä milloin vain. Toisaalta norpan näyttäytyminen voi saada muikut vedessä pakosalle ja tämä vaikuttaa muikkusaaliin määrään. Puumalan saaristossa elää vahva norppakanta ja norpathan rakastavat myös muikkuja.

 • Mistä risteily lähtee? Pistohiekka Resortin laiturista,  osoite: Pistohiekan raitti 33,  52200 Puumala.

 • Voinko varata vain yhden paikan? Kyllä, avoimeen takuulähtöön kyllä.    

 • Entä jos sataa vettä tai on myrsky? Vesisade ja pieni tuuli ei haittaa.  M/S Kaunis Veera hytti suojaa tuulelta ja sateelta. Jos sattuu myrsky ja tuulen nopeus on yli 10 m/s, retki joudutaan perumaan koska troolaus ei myrskyllä onnistu. Jos risteily joudutaan perumaan, saat rahasi takaisin.

 • Onko aluksessa pelastusliivit? Kyllä, aluksessa on tarvittavat turvallisuusvarusteet

 • Voinko ottaa lemmikin mukaan mukaan?  Valitettavasti ei, lemmikit eivät ole sallittuja näillä risteilyillä

 • Milloin varaus vahvistetaan? Varauksen jälkeen saat heti sähköpostiisi vahvistuksen ja ohjeet lähtöpaikasta. Jos luulet tehneesi varauksen mutta et saa vahvistusviestiä, ota yhteyttä sales@lakelandgte.fi  (yleensä tämä johtuu siitä että  sähköpostiosoite on kirjoitettu väärin tai siitä että nettiyhteys on katkaistu maksun jälkeen ennen kuin maksuvälittäjän maksuvahvistus on lähetetty verkkokauppaan)     

 • Miten retki maksetaan?  Verkkokaupassa voit maksaa luottokorteilla ja pankkitunnuksilla sekä Alipay-maksutavalla. Retki maksetaan varauksen yhteydessä

 • Pitääkö paikka varata etukäteen? Kyllä. Varmistat paikkasi vain varaamalla etukäteen hyvissä ajoin koska paikkoja on rajoitettu määrä. Varauksen voi tehdä viimeistään 6 tuntia ennen lähtöaikaa jos tilaa on. Retkelle otetaan max 40hlö

 • Löytyykö jostain lisää tietoa aluksesta jolla liikumme? Kyllä, katso m/s Kaunis Veera nettisivulta

 • Yritin tehdä varauksen mutta se ei onnistu, mitä teen?   Varmistu ensin että olet hyväksynyt verkkokaupan varausehdot. Jos varaus ei onnistu, voit ottaa yhteyttä sales@lakelandgte.fi. Vastaamme niin pian kuin mahdollista

 • Muita kysymyksiä?  Ota yhteyttä sales@lakelandgte.fi. Vastaamme niin pian kuin mahdollista

Tervetuloa muikun makuiselle trooliristeilylle Puumalaan!

t opas Arto, Pistohiekka Resortin väki ja kalastajat